2012 AILA National Landscape Architecture Award: Design

Click to enlarge
Picnic structures adjacent community entertainment precinct.

Picnic structures adjacent community entertainment precinct. Image: Christopher Frederick Jones

1 of 5
Light and sound towers within the community entertainment precinct.

Light and sound towers within the community entertainment precinct. Image: Christopher Frederick Jones

2 of 5
Regional playground incorporating both wet and dry play adjacent to events lawn, provide opportunity for organised intergenerational play within the community entertainment precinct.

Regional playground incorporating both wet and dry play adjacent to events lawn, provide opportunity for organised intergenerational play within the community entertainment precinct. Image: Christopher Frederick Jones

3 of 5
Shelter design inspired by the vertical form and wrapping bark of existing Flooded Gums.

Shelter design inspired by the vertical form and wrapping bark of existing Flooded Gums. Image: David Hatherly

4 of 5
Robelle Domain by Vee Design.

Robelle Domain by Vee Design. Image: Christopher Frederick Jones

5 of 5

Robelle Domain by Vee Design

Client: Ipswich City Council

Jury comment

This master-planned residential development embraces natural drainage lines to manage flood events and cleanse stormwater in a way that enhances the development of public open space. Robelle Domain identifies the needs of the greater Ipswich community and delivers a network of linear trails with external and internal connections to passive and active recreational spaces through a variety of landscaped treatments that replicate natural landscape typologies.

Robelle Domain is a sound, working example for the future integration of natural systems with recreational needs for communities.

See our review of this project in Landscape Architecture Australia 132.


More awards

Most read